UWV criminaliteiten!

Eind 2007, doe ik aanvragen voor: reiskosten, onkosten, nieuw vervoer en het beloofde krediet.

Op 3 december 2007, dien ik aanvragen in, voor vervoer, onkosten, een goede auto en het krediet. Het één en anderhad ik uit de rapportage gehaald en andere zaken uit het re-integratie besluit. Ik krijg hierop een e-mail, van de behadelaar, van de afdeling voorzieningen, mevrouw Palm. Dreze weet mij te melden, dat ik niet in aanmerking kom voor de aangevraagde vergoedingen. De vergoedingen, zijn bestemd voor mensen met een handicap. Nu meen ik altijd begrepen te hebben, dat iemand in de WAO, daar met een reden in zit en dat elk van deze mensen een bepaalde handicap heeft. Blijkbaar, plaats het UWV, ook gezonde mensen, in de WAO. ( tegenwoordig WIA, Wajong, etc. ) En ik maar denken, dat mensen in de WAO, ziek zijn en moeilijk aan het werk kunnen, door een handicap, maar ik leer en leer steeds meer over het UWV.

Na de felle discussie, wat wel en niet een handicap zou zijn, beloofd mevrouw Palm om toch maar een besluit te nemen. Ik vond toen de gang van zaken al erg vreemd, want mevrouw Palm, had gewoon de verzekeringsarts kunnen inschakelen, inplaats van zelf de diagnose te stellen, wat wel en wat geen handicap is. Vreemd zooitje, dat UWV, men neemt artsen in dienst, die ( zou men in iedergeval wel denken ) een medische opleiding hebben genoten, maar elke UWV werknemer stelt zelf de diagnose vast. Gooi die verzekeringsarts eruit, als zelfs een type Miep medische diagnoses kan stellen, spaart weer een vermogen uit. Was het eerst de arbeidsdeskundige, nu de beoordeler, van de afdeling voorzieningen, die eigen diagnoses maakt, op medisch gebied, moet niet gekker worden, met ons aller UWV. Helaas wordt het wel gekker, maar dat wist ik toen nog niet. 

Dus ik wachten en wachten en maar wachten, maar geen beslissing en geen uitnodiging, van een verzekeringsarts. Ik was al enigsinds ontstemt, daar er alleen gesproken wordt over twee zaken, reiskosten en een vervoermiddel en de rest, van de aanvragen, zijn weg. Waar blijft mijn antwoord, op de krediet aanvraag, ik had nogwel moeite gedaan om het bedrijfsplan in te vullen, inclusief prognose en de onkosten aanvraag, om het re-integratie traject te kunnen uitvoeren? Een re-integratie traject, als productontwikkelaar Vleeswaren, gaat nu eenmaal met grote onkosten gepaard en ik had al behoorlijk geinversteerd. Ik had een Tumbler, pekelinjector, vlees, kruiden, verpakking, een werkplek, etc. betaald en was afhankelijk van vergoedingen in het traject. Zo is er op de site re-integratie instrumenten, te zien dat een bouwvakker, zijn nodige gereedschap, als onkosten mocht aanvragen, bij het UWV. UIteindelijk, krijg ik te horen dat er een afwijzing "zou" zijn geweest. Gek toch, een afwijzing en geen verzekeringsarts, die heeft beoordeeld, of de aanvragen gerelateerd waren, aan mijn handycap.

Ik kan slecht, in openbaar vervoer reizen, want als iemand een hand in zijn binnenzak steekt, doet mij weer terugdenken, aan het moment dat de ex werkgever een pistool trok. Een rustige werkplek, omdat ik schrik van auto's, die met piepende banden de bocht omgaan, of afremmen, daar dit mij terug doet denken aan het klemrijden, van de ex werkgever. Dan is de paniek erg groot bij mij en is functioneren, nagenoeg onmogelijk en wil ik uit de bus, of uit de werkruimte weg. Dit is eenvoudig op te vangen, door eigen vervoer en een rustige werkplek, die ik zelf kan kiezen. Maar ja iedereen, bij het UWV, weet blijkbaar dat dit geen handycap zou zijn, behalve de verzekeringsarts dan, want die kwam maar niet voor, in de UWV klucht.